Maak keuzes vanuit je hart (en stop met moeten)

En dan heb je eindelijk jouw MEDICINE, jouw unieke manier om bij te dragen aan deze wereld, gevonden. YESSS! Enthousiast, met veel zin en liefde ben je er klaar voor.

En dan gaat het mis.

Want er komt ‘moeten’ in het systeem. Je moet hard werken, je moet jezelf laten horen en zien (want anders weten ‘ze’ toch niet dat je er bent), het moet perfecter, je moet moet moet…

Jouw lijf reageert gespannen en kramperig op al dat moeten. Wordt moe. Krijgt migraine. Of andere uitingen van stress.

Het thema MOETEN hangt blijkbaar in de lucht. Ik zie het bij mezelf, ik zie het bij mijn cliënten, ik zie het bij mijn sisters.

Het begon goed. Je had je medicine gevonden, of was op weg daarnaartoe. Alleen wat er daarna gebeurde, is dat je hoofd dacht het roer weer over te kunnen nemen. Controle. En het moeten kwam erin.

Ineens viel het kwartje bij mij van de week. Ik wil al jaren schrijven en video’s maken over mn ervaringen, mn kennis, maar vooral mn wijsheid. Delen vanuit mn hart. En het frustreert dat het niet lukt. Dat ik het iedere keer ‘weet’ dat dit is wat ik wil, maar niet in de actie kom. Dat gaat hierover. Als het moet, dan houd je het niet vol.

Dan is er stilte nodig. Om weer in de stilte contact te maken met je eigen hart. Met jouw medicine. Te luisteren naar je intuïtie. Wat is nodig als volgende stap? Dat is vaak niet lineair. De vrouwen die ik de laatste tijd begeleid willen weten wat ze moeten doen. En als ze dan echt gaan luisteren – en ik luister met ze mee – horen ze dat ze rust nodig hebben. Self care. Tijd alleen.

Daarnaar luisteren is moedig. Dan volg je je pad. Dan kun je vanuit het contact met je hart keuzes maken. En dan klopt het.

Moeten is een gevangenis, keuzes maken vanuit je hart is vrijheid.

Niet altijd leuk, maar ik zeg altijd F*ck leuk!, het gaat om echt.

Related Posts

Leave a Reply